fredag 8 mars 2013

Utflykt

Hola amigos!

Nu när halva vår Phi Phi-vistelse har gått passar det ypperligt med ett litet inlägg för att ni läsare skall kunna hålla koll på läget.
Phi Phi är utan tvekan vår favoritplats i Thailand av de ställen vi besökt. Hit vill vi rekommendera alla som besöker Thailand att åka.
Ön är på många sätt unik då det inte finns några bilar här, i stort sett alla "invånare" består av backpackers och tempot är lugnt och behagligt. Ska man någonstans är det bara att gå. Ön är väldigt lätt att hitta på och det är gångavstånd till i stort sett allting.
Apropå gång så är det verkligen en aktivitet vi ägnat oss åt de senast dagarna. Jag skulle säga att vi uppskattningsvis snittar en mil per dag.

Som rubriken antyder så har vi varit på utflykt. Igår traskade vi den, i benen sugande, sträckan upp till viewpoint. Som jag troligen nämnt tidigare är vi ganska mättade på vyer vid det här laget, så utsikten imponerade inte det minsta för att vara ärlig.
Då vi ändå inte hade någonting bättre för oss så bestämde vi oss för att gå ner på andra sidan - och vilken promenad! Mitt i djungeln traskade vi i branta och steniga sluttningar. Det kändes nästan som om vi var tillbaka i Australien igen. Efter många om och men kom vi till slut fram till en strand som var helt okej. Skönt att komma lite avsides. Då vi tog en taxibåt hem insåg vi att vi hade gått en förvånandsvärt lång sträcka.

Utflykt numero två stod på programmet idag. Tanken var att dra till Bamboo Island och Mosquito Island, men då vi ansåg att prislappen var för stor så valde vi att åka till Monkey Beach istället. Där traskade det runt vänliga apor och sanden var utan tvekan den bästa hittills.
Tyvärr slutade aporna att vara vänliga efter ett tag och anföll oss. Vad vi kan se fick vi inga skrapsår i alla fall. Aja, det visare sig väl om vi får rabies eller inte.

Ja, det får räcka för tillfället.
Ni som troget väntar på bilder får vänta liiite till. Då vi kommer till Hongkong på torsdag skall vi börja gå igenom asienbilderna och slänga upp en bildbomb i vanlig ordning. Blir även att slänga upp lite bilder på fejjan, vilket inte hunnits med det heller ännu. Internetet här i Thailand är för dåligt helt enkelt.


På återseende,
/Mattias

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar