onsdag 2 januari 2013

Bilreparation och utflyktsbokningar

Första riktiga inlägget år 2013. Nu har vi alltså varit i Australien sedan förra året. Låter kanske mäktigare än vad det är, men sanning är det i alla fall i allra högsta grad!
För nuvarande ligger jag i en inte allt för skön säng på källarplan i ett aningen annorlunda rum på hostelet i Surfers Paradise. Anledningen till detta är att vi som sagt haft lite car trouble och inte kunnat fixa bilen förens idag, på grund av nyårsledighet med mera, så därför tvingades vi boka ytterligare en natt här.
Vi gav oss alltså imorse iväg för att leta upp en mekaniker som kunde hjälpa oss. I helgen gick jag in i baren på hostelet för att snacka med några råbarkade australiensare för att få tips om en bra mekaniker. Sitter man i en bar klockan 11.00 en söndagsförmiddag, då kan man bilar. Så är det.
Hur som helst så tipsade de mig om ett ställe. Vi åkte dit - och upptäckte stt det var stängt. Vi fortsatte att leta efter en mekaniker, efter ett tag hittade vi en däckfirma. Vi snackade med ägaren som informerade oss att de inte genomförde några reparationer på stället...MEN han kunde ta sig en titt ändå. Tio minuter senare hade han fixat glipan mellan djuddämparen och avgasröret och det hela kostade bara 20 dollar. Kungligt!
Så har ni nå småproblem med bilen i Surfers Paradise så åk till Tyre Power på Upton Street i Bundall!

En sak till bör väl förtäljas innan jag somnar här:
Vi hade ett fantastiskt roligt nyår och fyrverkerierna nere på stranden var mäktiga!
Vi har även bokat in Fraser Island och Whitsundays. Dessa två "utflyktsmål" är kanske de mest populära i hela Austalien. Återkommer med mer om upplevelserna därifrån efteråt. Först ut blir Fraser Island på lördag!


God natt!
/Mattias

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar