söndag 13 januari 2013

Bloggens upplägg

Då vi nu närmar oss 10 000 views på bloggen och har läsare från omkring 20 länder runt om i världen så känns det nu som om vi bör förklara upplägget på bloggen för att förenkla så mycket sm möjligt för våra läsare.
Vi upplevde inför vår resa att det var mycket vag information om till exempel hur det går till då man köper bil, om det är värt att köpa bil, vilka städer man bör besöka, vilka hostels man bör bo på, med mera, med mera.
Då vi skapade vår blogg så var det främst för att familjemedlemmar och vänner där hemma skulle kunna följa oss, men då vi kom hit kom vi på tanken att den även skulle kunna fungera som något slags bibel för andra backpackers som är på väg ut i världen för sitt livs äventyr. Med andra ord ville vi fylla det informationstomrum vi själv upplevt.

Hur som helst...
Etiketter/taggar/ämnesområden
* Vi recenserar varje hostel vi bor på utifrån samma parametrar som recensionerna på www.hostelworld.com (sidan där vi bokar alla våra hostels) bygger på.
Dessa recensioner kan hittas om man klickar på etiketten/taggen "Hostelrecension".
* Övriga recensioner, rekommendationer eller icke-rekommendationer etiketteras endast som "Recension".
* Eftersom vi campat runt en hel del så finns även en etikett vid namn "Camping" som sammanfattar alla inlägg från vår campingtid här i Australien.
* Varje inlägg är etiketterat med statsförkortningen, beroende vart inlägget utspelar sig (NSW = New South Wales, ACT = Australian Capital Territory, VIC = Victoria, SA = South Australia, QLD = Queensland), så vill man veta mer om t.ex hostels eller resmål i Queensland klickar man på "QLD" då kommer alla inlägg rörande saker i Queensland upp.
* Varje inlägg som innehåller mer än ca 2 bilder är etiketterat som "Bilder" om man vill följa vår resa i bilder.
* De större städerna, alternativt väldigt populära städerna eller där vi spenderat mycket tid har en egen etikett, t.ex "Sydney", "Cairns" eller "Collaroy".
Sedan så finns massa fler etiketter, men ovanstående är sannolikt de viktigaste och de som kan behöva en närmare förklaring. Varje inlägg har naturligtvis flera olika etiketter.

Översättning
I högerspelaten kan man, med hjälp av Google Translate, översätta bloggen till massvis av olika språk. Det man dock bör ha i åtanke är att det blir väldigt många grammatiska fel vid översättning, men man får huvudkontentan av det hela i alla fall.

Frågor
Vid eventuella frågor är det bara att kontakta oss via Facebook.
Våra Facebook-konton:
Mattias Bäckman
Andreas Andersson
Joel Groth

Har du inte Facebook går det bra att maila till mattias.baeckman@gmail.com, men Facebook är att föredra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar