torsdag 17 januari 2013

Ormbesök och bilfix

Igårkväll då vi gjorde oss redo för att lägga oss börjar folk ropa "orm, orm"!! Vi skyndade oss ut, en del i våra underkläder, för att beskåda spektaklet. Det visade sig att det var Lina som upptäckt den då hon var ute och pratade i telefon. Hon hade varit väldigt nära att kliva på den då hon trodde det var en gren som låg på vägen.
Så där stod vi, ca 50 meter från vårt rum, och stirrade på en ca 4 meter lång phytonorm som låg blickstilla på marken. Lång som ett as var den, men i övrigt inte särskilt mäktig.
Precis då vi började tröttna på den tråkiga, långsmala ormen bestämde den sig för att visa att den inte alls var så tråkig. Den sträckte sig uppåt, slingrade sig med extrem smidighet runt en ca 1,5 meter hög stolpe för att sedan, utan stöd, sträcka sig ca 2 meter rakt upp i luften till trädet ovanför.
HUR COOLT OCH SJUKT SOM HELST! Det är svårt att föreställa sig styrkan som krävs för en liknande prestation.
Det kom senare något slags vakt för att ta sig en titt på den och konstaterade att det var en sorts phytonorm (kommer ej ihåg det exakta namnet) och berättade att de inte har något dödligt gift, men att de kramar sina byten till den knäcker alla ben i kroppen på en. Coolt!
Bilder på naturmästerverket kommer då vi kommer åter från vår trip till Whitsundays.


In other news...
Vi var hos bilmekanikern idag för att byta olja och oljefilter så att garantin fortfarande skall vara giltig.
Han bytte oljan och allt direkt och det tog mindre än en halvtimme. Hur smidigt som helst!
När vi kom tillbaka efter vår lilla promenad för att hämta bilen fick vi dock ett lite tråkigare besked. De hade hittat två fel på bilen, vilka de rekommenderade oss att vi lagar.
Så därför skall vi nu efter frukost åka dit med bilen, få skjuts tillbaka av mekanikern, dra ut på Whitsundays kl 14.15, och sedan bli upphämtade av mekanikern kl 12.00 på lördag då vi återvänder. Hur schyst som helst av dem alltså och vi vill därför verkligen rekmmendera dem!
Så skall någon laga bilen. Airlie Beach någon gång; åk till Quick Lube, 3 km från Airlie.


Nu blir det att plocka i ordning det sista inför två dagar på The Whitsundays Island. Vädret ser inte alls lovande ut...




Over and out,
/Mattias

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar