måndag 4 februari 2013

Bilen såld

Hallå!

Dålig uppdatering på sistone, men det finns i ärlighetens namn inte så mycket att berätta. Solen lyser med sin frånvaro (haha...) och dagarna spenderas konverserande i uppehållsrummet på hostelet.
Idag har det dock skett lite saker värda att förtälja i alla fall!
Imorse satte vi oss för absolut sista gången i vår kära Kaptenen för att köra tillbaka till Travel Weels, stället där vi köpte den, för att utnyttja vår buy back-garantee på 50 %. Vi har med andra ord inte lyckats sälja bilen vi Gumtree (Australiens motsvarighet till Blocket). Tråkigt, då detta innebär en rätt rejäl pengaförlust, men det är som det är!

Vi köpte bilen 21/11 2012 för 5200 dollar då valutakursen stod i ca 6,95 kr/dollarn. Idag sålde vi den för 2163 dollar och dollarn står för närvarande i 6,52 kr/dollarn. Vi fick lite mindre än 50 % eftersom vissa skavanker, så som snedslitage på ett däck drog ner värdet. Även lite saker i det finstilta i vårt kontrakt drog ner priset något. Detta sade de aldrig då vi köpte bilen. Trots detta skulle vi ändå vilja rekommendera Travel Weels på 1084 Botany Road i Botany Bay, en bit utanför Sydney. De har varit väldigt tillmötesgående och hjälpt oss med saker vi behövt hjälp med. Sammanfattningsvis så kan sägas att det känts tryggt att ha med dem att göra!

I inlägget vi kommer göra efter vår resas slut där vi sammanfattar resan och tipsar om olika saker kommer en lite grundligare ekonomisk redogörelse för bilen och vad vi tjänade på att köpa den gentemot att betala för ett Greyhound-busspass. Just nu är jag för trött för några nämre redogörelser to be honest.

I övrigt har dagens spenderats på hostelet med en växande ångest över att snart åka härifrån. Det är verkligen svårt att greppa!

God natt,
/Mattias

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar