torsdag 14 februari 2013

Framme i Bangkok, Thailand!

Idag tog vi steget från 香港 till กรุงเทพฯ - det vill säga från Hongkong till Bangkok. De thailändska bokstäverna liknar i alla fall de västerländska en aning, men de kinesiska... Ojoj, så urbota dumt. Tack mamma och pappa för att jag föddes i ett land med "riktiga" bokstäver.

Nåja. Det känns alldeles förträffligt att äntligen få slippa Hongkong och vår kära tiokvadratare till hostelrum. Gårdagens enda händelse värd att förtälja utspelade sig i en utav "öststatshissarna" (läs "plåtbur"). Då vi klev in i hissen sade vi ironiskt nog till varandra dels att hissen tycks gå för jämnan och dels att vi aldrig åkt den utan att dela den med minst en kines... Denna gång åkte vi ensamma och hissen kände inte för att gå.
När vi närmade oss tioende våningen bestämde sig hissen för att ersätta siffran 10 med ett X. Så där stod vi - fast i en plåtlåda i de lite mindre ädla delarna av Hongkong runt kl 19 på kvällen och med endast en icke-engelsktalande kines till sällskap via nödtelefonen. När man väl behöver en kines i hissen som kunde agera tolk så lyser de med sin frånvaro.
Som tur är är kineserna ett effektivt folkslag, så det tog inte mer än 15-30 min innan två brandmän lyckades bända upp hissdörrarna och rädda oss från det "hongkongianska" hisschaktet. För ett underbart ögonblick trodde vi att vi skulle få klättra upp genom luckan i hisstaket så som de gör på filmer, men så blev icke fallet.
Nåväl, slutet gott, allting gott - som man brukar säga...

Efter en lång, men ändå relativt smärtfri resdag anlände vi med taxi till Bangkoks mörka gränder. Efter att ha vandrat runt ett tag och misstänkt att varje moppedist skulle stanna till och råna oss så kom vi till slut fram till hostelet som ligger i en liten, något förfallen, gränd.
Hostelet har dock hittills ingivit ett mycket gott intryck och kvinnan som äger stället har redan hjälpt oss att boka bussbiljetter till Surat Thani/Don Sak för vidaretransport till Koh Samui på söndag. Så om tre dagar blir det att gå upp i ottan för att sedan transportera sig med klass 2-bljetter i buss i 12 timmar. Det kommer säkerligen att bli en upplevelse utöver det vanliga.

Ja, det var väl det.


Hej,
/Mattias

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar