onsdag 13 februari 2013

Så var de bara två...

Tja, rubriken ljuger väl i och för sig en del. Att det endast är jag och Andreas kvar stämmer. Joel gav sig iväg i förrgår kväll för att flyga hem till Svea Rike. Tidigare har vi gått ut med att han skulle flyga hem 18 februari, men tänk där lurade vi er! Han ville överraska vänner och flickvän, så han flög hem 12e istället.
Men att vi bara är två kvar stämmer som sagt inte riktigt. Vad vi glömt nämna är att Adam Pettersson från Västerås - samma kille som vi firade jul med - reser med oss för närvarande (kom nu på att vi helt glömt att förtälja att Lina och Jennifer stack hem 3 februari, så de har varit hemma ett tag nu). Adam stack dock idag till Bangkok för att flyga vidare direkt till Koh Samui i Thailand. Där kommer vi att möta upp honom 17 januari för att spendera sex dagar tillsammans. Därefter är det bara jag och Andreas (förutom lite folk vi bestämt med att möta upp längs vägen).

I söndags var det det kinesiska nyåret. Förväntningarna var minst sagt på topp. Ormens år var i antågande. Landet med extrem diciplin och som tränar sina gymnaster och pingsspelare och allt vad det nu är sjukligt hårt från ca 5 års ålder måste ju veta hur man bjuder på show... Ack så besvikna vi blev. Firandet bestod i ett karnevaltåg. Tåget bestod främst av reklamvagnar och var ca en halvtimme försenat. "Förtåget" bestod av barn som var kassa på det de gjorde. So much for the chinese diciplin... Vi kom fram till att de troligen är för rika här i Hongkong för att behöva pressa sig till övermänskliga nivåer.

I förrgår däremot blev vi nöjda. Ett fyrverkeri utan dess like i ca 30 minuter. Här visste asiaterna utan tvekan vad de höll på med. Mäktigt är ordet, mäktigt!

I övrigt hittade vi ett mycket bra gym i förrgår. Underbart att få sig en ordentlig genomkörare. Ett decent gym har man inte varit bortskämd med de senaste månaderna. Körde även ett skönt pass igår.
Ett gym är dessutom välbehövligt nu. Eftersom vi inte har något kök på hostelet och eftersom matvaruaffärerna inte direkt är i världsklass så käkar vi endast ute. Trevligt iofs, men främst blir det hamburgare pga det låga priset (15 SEK för en Big Mac!) och till frukost är det amerikanska pannkakor med lönnsirap som gäller. Inte världens nyttigaste leverne, men gott och billigt är det!


Vi höres,
/Mattias

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar