onsdag 6 februari 2013

Recension Byron Beach Resort, Byron Bay

Byron Beach Resort
25 Childe Street
Belongli Beach
Byron Bay
Tel. +61266857868

Ett hostel med bra läge om man bara vill hänga på straden, men lite sämre om man vill in och festa i Byron. Tar ca 20 min att gå in till centrum. Hostelet var troligen det smutsigast vi bott på hittills med myror på rummet och i köket, men atmosfären var i alla fall helt okej!


Pris
33 AUD/natten (6-bäddsrum)


Betyg 1-10
Karaktär: 7
Säkerhet: 3
Läge: 5
Personal: 5
Atmosfär: 8
Renlighet: 3

Sammanlagt, genomsnittligt betyg: 5,3/10


Byron Bay är lite av ett backpackermeteropol. Hit kommer man för att festa, umgås, surfa och bada. Med dessa premisser i åtanke är det både ett bra och dåligt hostel. Är man i Byron måste man helt enkelt gå på Cheeky Monkeys där dansgolv är passé och man istället dansar på borden. Skall man gå till Cheeky tar det åtminstone 30 minuter. Det här bör klassas som ett minus.
Ett plus är däremot att det ligger ca 30 sekunder från en riktigt fin strand. Så länge man kan stå ut med hundarna som rastas där är det en mycket bra stand.
Vad gäller själva hostelet så var det som sagt troligen det smutsigast hoselet vi besökte här i Australien, men personligen så brydde vi oss inte särskilt mycket om myrorna som kryllade på kastullerna i köket. Då var snarare de sandiga golven inne på rummet drygare.
Vad gäller det priset så är det dyrt, men Byron är dyrt och det här är faktiskt stadens billigast hostel.
Slutsats är väl att så länge man inte är allt för kräsen är det ett rätt nice hostel. Stämningen är god och folk har humöret på topp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar