måndag 25 mars 2013

Då var resan över...

Hej allihopa!

Det har nu gått en vecka sedan vi åter landade på svensk mark. Det har varit otroligt skönt att vara hemma igen, men visst bör man medge att det är vissa saker man saknar, det går kanske inte att undvika. Sjukt konstig känsla var det att entra hemmet igen i alla fall. Kändes på många sätt surrealistiskt.
Tiden sedan vi kom hem har till stor del varit häktisk (i alla fall för undertecknad). Det är mycket som skall ordnas såhär efter att man kommer åter efter fem månader - sjukhusbesök, tandläkarbesök, jobbesök, kompisbesök, mm. Nu börjar allt lugna ner sig dock. Åter till vardagen! Skönt.

I fredags kom Adam från Västerås på besök. Vi hade nämligen under lördagen bjudit in till Homecomingfest i en lokal på Gärdet i Bollnäs. Festen blev riktigt lyckad och det var enormt roligt att träffa alla polare igen. Vi var väl omkring 35 personer på festen kanske.
Efter tillställningen bar det av till Tuppens för att kolla på Ison & Fille och Petter och även träffa på ytterligare lite folk. Allt som allt en lyckad kväll alltså.

Om vi då ska försöka att ge oss på en liten sammanfattning av resan så är väl det att det (i alla fall för mig) var det bästa beslut jag någonsin tagit, att istället för att börja studera dra ut på min livs resa. Vi har fått upplevt så otroligt mycket; vi har bott på bra hostels, vi har bott på dåliga hostels, vi har campat, vi har åkt bil, buss, färja, spårvagn, katamaran, sky train, tunnelbana, taxi, vi har sett delfiner, havssköldpaddor, revhajar, stingrockor, kängurus, opossums, spindlar, ormar, insekter, fåglar, valar, andra fiskar, vi har upplevt extrem värme, vi har upplevt (enligt Australiensiska mått mätt) riktig kyla, vi har snorklat, duschat i vattenfall, sett de mest fantastiska vyer, upplevt otaliga motgångar, ätit god mat, ätit vidrig mat, kört längs extremt kurviga vägar, kört längs spikraka vägar, kört i djup sand, kört i vatten...ja, listan kan egentligen göras 15 gånger så lång, men ni fattar grejen.
Vi har upplevt i stort sett allt man kan vänta (och inte vänta) sig. Resan har varit en enorm upplevelse och ett minne för livet. Om jag skulle välja ett ord som beskriver resan, så är det "Livserfarenhet".

Sådär, det var en väldigt komprimerad sammanfattning av vår resan. Önskas fler detaljer så hänvisar vi till resten av bloggen.

/Mattias

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar