lördag 16 mars 2013

Recension Delta Hostel, Hongkong

Delta Hostel
Flat A5, 16th Floor, Block A, Chung King Mansion
36-44 Nathan Road, Tsim Sha Shui, Kawloon
Hongkong
Tel. +85223112170

Eftersom vi är i slutet av vår resa så blir det här första recensionen vi skriver samtidigt som vi fortfarande bor på hostelet.
Själva rummet är microskopiskt, men duger utomordentligt väl. Internet works like a charm.
Tyvärr är nog det det enda positiva. Omgivningarna är hemska. Hostelet ligger i ett indiskt område där indierna är på en hela tiden och vill sälja kokain, weed, kostymer med mera.


Pris
150 HK-Dollar/natten (3-bäddsrum)


Betyg 1-10
Karaktär: 3
Säkerhet: 3
Läge: 6
Personal: 4
Atmosfär: 2
Renlighet: 3

Sammanlagt, genomsnittligt betyg: 3,5/10


Själva rummet håller absolut måttet. I och för sig är det bara 8-10 kvm, men sängarna är relativt komfortabla och det är allt som behövs.
I övrigt är det inte mycket att hurra över. Indierna är som sagt sjuuukt dryga, man får vänta på hissarna i en evighet och trapporna är inte den säkraste miljön då man dels blir erbjuden knark och dels riskerar att trampa på uteliggare eller människoskit (true story).
Dock bör sägas att det är väldigt nära till tunnelbanestation, rymdmuseet, Donken (McDonald's) och 7-eleven.
Ska man vistas i Hongkong (vilket man inte borde göra mer än i max tre dagar) skulle vi hellre rekommendera att bo i Mongkok där vi bodde förra gången. Där finns även ett riktigt schyst gym inom gångavstånd på Nathan Road.


Sådär, det var vår sista hostelrecension för den är resan. Vi hoppas att vi lyckats bidra med något i alla fall och att alla som läser vår blogg och skall bege sig iväg på sin livs resa eller redan reser runt finner stor nytta av bloggen och våra recensioner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar