tisdag 12 mars 2013

Inlägg #100!

Yes. Så äre. Det här är officiellt Pack In A Bag's 100:e blogginlägg. Det första kom 30 juli 2012 och nu, 7,5 månad senare kommer det 100:e. Vi ska i det här inlägget inte gå in på för mycket statistik, men det kan väl nämnas att vi i skrivande stund haft 14305 besökare på sidan (oss själva exkluderat), vilket motsvarar ett snitt på 143 läsare per inlägg. Helt okej med tanke på att bloggen varit bra nog trist den senaste månaden.

Nåja. Thailandsresan var det jah. Vi befinner oss för närvarande i Karon Beach i Phuket på samma hostel som vi lämnade för en vecka sedan. Phi Phi-vistelsen gick förhållandevis snabbt och seglade förbi utan större händelser eller missöden. Vi spenderade dagarna på stranden och då vi inte låg på där så satt vi och åt eller låg i sängen - en relativt simpel livsstil med andra ord.
En sak som dock är värd att förtäljas och som rekommenderas varmt är thaimassagen vi tog i söndags. Efter att sammanlagt i livet varit i Thailand i ganska precis sex veckor kom slutligen den efterlängtade massagen...och vilken massage! 400 baht för en timmes ren (mestadels i alla fall) njutning. I slutet knäckte de våra ryggar på de mest märkliga sätt. Behövligt är bara förnamnet.

EDIT: Jag hade tydligen nämnt en del om nedanstående redan, men, men...
När vi ändå är inne på ämnet Phi Phi Island och njutning så bara MÅSTE vi nämna The Orange Place. TOP är en liten, aningen undangömd guldgruva av goda thairätter. De enda som känner till restaurangen har rekommenderats den av andra backpackers och det är verkligen en rekommendation som är guld värd. Stället har de billigaste rätterna på ön (billigaste i hela Thailand vad vi har sett) och utan tvekan den bästa och godaste maten. Det är även enda stället som bistår med gratis vatten. Is finns även det att tillgå.
Att det inte bara är vi som har ovanstående åsikter bekräftas av alla (100-tals) teckningar som klär väggar och tak som backpackers genom åren målat. Ett måste då man besöker The Orange Place är att testa deras Massaman Curry med kyckling och deras Pad Thai med kyckling. Helt magiska!!
Vi var på Phi Phi i sex dagar och åt där åtta gånger.
Vill man hitta dit är det bara att fråga sig fram. Det är inte svårt.

Aja, nu blev det här inlägget långt som vanligt, så vi avslutar med att förtälja att klockan är ställd på 04.00 imorgonbitti, kl 05.00 hämtas vi upp av en taxi utanför hostelet för att sedan k 08.05 flyga till Bangkok.
Hemresan som allt som allt kommer att ta en vecka har tagit sin början. Om sex dygn är vi hemma igen...


God natt,
/Mattias

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar