lördag 16 mars 2013

Recension U-Baan Guesthouse, Bangkok

U-Baan Guesthouse
Soi Rat Ruam Charoen, Klongsan
Bangkok
Thailand
Tel. +66884991503

Första hostelet i Thailand. Överträffade egentligen alla förväntningar. Här trivdes vi! Här bodde vi dessutom två gånger.


Pris
300 Baht/natten för hela rummet, alltså inte per person (3-bäddsrum, 1 Baht = 0,22 SEK)


Betyg 1-10
Karaktär: 6
Säkerhet: 5
Läge: 7
Personal: 8
Atmosfär: 6
Renlighet: 6

Sammanlagt, genomsnittligt betyg: 6,3/10


Efter Hongkong hade vi verkligen inga förväntningar alls inför ett hostel i Bangkok, Thailand. Men ack så fel vi hade i våra fördomar. Visst är det inte ett optimalt hostel då det inte finns något kök et.c, å andra sidan existerar i stort sett inte matvaruaffärer i Thailand, så det spelar ingen roll.
Hoselet ligger lite ghettoaktigt, men det bidrar bara till upplevelsen. Det är inte på något sätt ett hotfullt område, även om man kände sig lite obekväm då man traskade runt i de mörka gränderna och letade hostelet sent på kvällen då det var aningen svårt att hitta.
Det ligger bra till då det bara är någon minuts promenad till 7-eleven, respektive BTS-station, vilket är färdsättet man enklast tar sig sig runt på i Bangkok (skytrain).
Internetet är väldigt snabbt och funkar flawlessly. Det bästa är nog ändå ägarinnan av hostelet. Hon heter Joy och driver stället helt på egen hand. Hon pratar god engelska och hjälpte oss med allt vi behövde hjälp med (t.ex boka buss- och båtbiljetter till Koh Samui, rekommenderade oss vart vi kunde handla nya kläder, varnade oss för att ta tuktuksen i Bangkok, då de lurar en och kör iväg en till mörka gränder, mm, mm).
Det här är med andra ord ett ställe vi verkligen skulle vilja rekommendera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar