torsdag 14 mars 2013

Sista hållplatsen

Nuså, mina vänner, är det inte långt kvar. Snart återintar två av Sveriges skarpaste hjärnor Svea Rike.
På måndag kl 14.10 svensk tid tar vi mark på Arlanda, en tidpunkt som vi för närvarande verkligen ser fram emot.
Just nu befinner vi oss återigen i Hongkong, Kina. Denna gång valde vi att bo på ett annat hostel i en annan stadsdel, vilket vi för närvarande ångrar en del. Vi bor i vad som skulle kunna klassas som en "indiskt distrikt". Då vi bodde i Mongkok förra gången störde vi oss på att det var så mycket kineser överallt, men annars störde de oss inte. Här (nu har vi bara varit här några timmar, så ännu är det väl lite tidigt att uttala sig kanske) är det indier överallt och de är på en HELA tiden och vill erbjuda boende, sälja gräs, mm, mm. Ganska enerverande, men å andra sidan skall vi bara spendera tre nätter här, så vi ska nog överleva...

Vad har då hänt sedan sist?
Jo, vi tog som sagt flyget från Phuket till Bangkok, vilket visade sig vara ett utav de bästa besluten vi gjort hittills. Flyget tog endast en timme, vi lyfte innan angiven avgångstid och allt förflöt hur smidigt som helst. Då vi kom fram till Bangkan hoppade vi på en lokal stadsbuss som en thai pekade på att vi skulle ta...jag har tidigare sagt att vi är mätta på upplevelser, men nu blev vi så illa tvugna att tränga in en till.
Bussen var sådär trashig som man kan tänka sig att en thailändsk stadsbuss är, det gick runt en gammal thaia och samlade in bussavgiften (som var på 3,5 baht!?!) i ett rör och busschaffören stannade aldrig helt, utan man fick helt enkelt hoppa på och av i farten. En mycket trevlig och intressant upplevelse med andra ord!
Vi hade ingen aning om vart vi skulle av, men som tur var så var det en thaia där som kunde engelska och sade att hon skulle av på samma station som oss, så det löste sig hur bra som helst!

Idag tog vi då flyget till Honkan. Smidigheten var inte på topp, men det funkade rätt bra ändå. Höjdpunkten på dagen var då vi insåg att vi satt vid en nödutgång och hade benutrymme på ca 1,5 meter!
En sak bör dock nämnas om dagen. Vi har tidigare, som sagt, hyst en viss respekt för Hongkong-borna, då de enligt statistik är det smartaste folkslaget på jorden. Efter många om och men måste vi nu dock ifrågasätta denna statistik. Folkslaget är urbota dumt. Idag på planet till exempel så var det säkert fram 5 olika kineser och försökte få upp toadörren innan vi ledsnade och visade dem att man måste trycka den inåt (som på alla flygplan). Sedan när vi var ca en minut från att landa så reser sig en kärring upp och ställer sig i gången. Om hon skulle på toa eller bara ta fram kameran förtäljer inte historien, men maken till dumhet har man sällan varit med om...och som om inte detta vore nog så reser sig i stort sett alla kineser i planet några sekunder efter att det tagit mark.
Vi tyckte synd om flygvärdinnorna...


Det hinns nog med något till inlägg innan vi är åter i Sverige.
Vi hörs!
/Mattias

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar