lördag 16 mars 2013

Recension Ah Shan Hostel, Hong Kong

Ah Shan Hostel
Room 1406, 14th floor, Sincere House
83 Argyle Street
Hongkong
Tel. +85281161286, +85227875934

Det första hostelet vi bodde på utanför underbara Australien. Vi visste inte alls vad vi hade att vänta av ett hostel i ett annat land. Det här var även anledningen till att vi väntat med recensionerna ett tag. Istället för att jämföra hostelena med de i Australien så ville vi jämföra dem med de i samma land.
Det visade sig till exempel att kök på hostel "utomlands" (om man kallar Australien sitt hem) inte existerar alls.
Internetanslutningen var för övrigt gratis överallt där vi bodde i Asien.


Pris
175 HK-Dollar/natt (3-bäddsrum, 1 HK-Dollar = 0,83 SEK)


Betyg 1-10
Karaktär: 4
Säkerhet: 3
Läge: 7
Personal: 4
Atmosfär: 2
Renlighet: 5

Sammanlagt, genomsnittligt betyg: 4,2/10


Vårt första hostel utanför Australien som sagt. Det fanns inget kök, rummet var på ca 10 kvm och sängarna var bokstavligen hårda som betong. Dessutom var de gjorda för dvärgkineser. Dock är det sådant man får förvänta sig i Hongkong. Går inte att komma ifrån.
Läget är helt okej. Man bor mitt i "riktiga" kina, vilket är en upplevlse. Det är väldigt nära till Donken, 7-Eleven, tunnelbanan och smårestauranger. Vill man handla i en riktig (nåja) matvaruaffär är det inte heller långt.
Personalen kan hyfsad engelska och det mesta är som man kan förvänta sig. Enkelt att ta sig hit med buss A21 från flygplatsen är det också.
Inget topphostel på något sätt, men WiFi:et är enastående och för oss var det i alla fall under den här vistelsen allt som räknades!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar