tisdag 5 mars 2013

Nostalgi och sista unika destinationen

Ja, jag vet inte riktigt om man kan säga "sista unika destionationen", speciellt inte eftersom vi varit här förr, men, men det jag menar är i alla fall att efter Koh Phi Phi Don, eller Phi Phi Island som det oftare kallas, så börjar egentligen hemresan. Vi kommer att stanna på Phi Phi, dit vi anlände idag, till och med 11 mars, därefter tar vi färjan tillbaka till Karon Beach i Phuket där vi sover två nätter, efter detta flyger (ja, ni läste rätt!) vi till Bangkok, stannar där en natt och tar sedan flyget till Hongkong där vi stannar i fyra nätter innan vi sätter oss på flyget tillbaka till kära Sverige (med mellanlandning i London i ca 6,5 h).
Anledningen till att vi flyger från Phuket till Bangkok är enkel - vi står inte ut att åka buss/minibuss en gång till. 110 mil i buss skulle bli vidrigt i det här landet, så därför bestämde vi oss för att punga ut 300 kr extra för att få det lite bekvämare, hur o-backpackigt det än är.

Som rubriken avslöjar så har vi upplevt lite nostalgiska ögonblick de senaste dagarna. Saken är den att jag, Joel och Andreas var i Karon Beach och på Phi Phi 15-30 mars förra året, så igår gick jag och Andreas in på vårat gamla hotell och traskade runt och mindes. Idag har vi gått runt här på Phi Phi och bara njutit av att känna igen oss. Ett besök på vår favoritresaurang, The Orange Place, har det också blivit. Det här är ett ställe vi varmt skulle vilja rekommendera. Stället är klätt i teckningar från resande från världens alla hörn som hyllar stället eller viljat skicka vissa hälsningar. Restaurangen drivs av en gammal, snäll dam och stämningen är väldigt god. Går ni dit så beställ Massaman Curry with Chicken för 90 (!) baht. Bäst Massamanen vi smakat!

Ja, annars har inte allt för mycket hänt sedan sist. Jag mår lite bättre efter min matförgiftning och solen har gassat rätt fint de senaste dagarna. Ja, det är var väl det.

Nej, en sak till förresten. Vi träffade två brittiska tjejer vid namn Gabriella och Natalie på Koh Phangan som vi hängde med näst sista kvällen där. De blev djupt förnärmade (nåja) då de ej blev omnämnda i vår eminenta blogg, så då vill man så klart ställa saker och ting till rätta ;)
Andreas och jag har redan planerat lite vagt att åka till London en weekend i sommar och träffa ett par i Brighton som vi träffade på Whitsundays, så gör vi det är vi lovade en rundtur i centrala London av Gabriella och Natalie - great!


Vi hörs om någon dag, hej då.
/Mattias

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar