lördag 16 mars 2013

Recension Sabaii Bay Resort, Koh Phangan

Sabaii Bay Resort
100/56 Moo 1, Baan Tai
Koh Phangan, Suratthani
Thailand
Tel. +6677377166

Efter att ha harvat runt på hostels i 5 respektive 4 månaders tid så kom vi slutligen till ett HOTELL! Eftersom det här var en resort så fanns allt man behövde på området, dessutom var atmosfären riktigt lugn och skön trots att det nästan uteslutande bodde ungdomar där.


Pris
13200 Baht för ett trebäddsrum i sex nätter = 2200 Baht/natten


Betyg 1-10
Karaktär: 6
Säkerhet: 5
Läge: 6
Personal: 8
Atmosfär: 8
Renlighet: 4

Sammanlagt, genomsnittligt betyg: 6,2/10


Eftersom det här är ett hotell så blir naturligtvis bedömningen återigen lite luddig om man skall jämföra med övriga boenden, så det bör man ha i åtanke då man ser betygen. Högre standard ställer högre krav och ger högre förväntningar.
Det här stället behövde vi verkligen efter att varit omgivna av folk och ljud i så många månader. Då vi kom in i vår bungalow och stängde dörren upplevde vi för första gången sedan vi lämnade Sverige total tystnad.
Stämningen vid poolen och i restaurangen var även den lugn alla dagar. Detta trots att en utav världens störst fester - Full Moon Party - hägrade.
Vi satte i stort sett aldrig vår fot utanför resorten, då det inte behövdes. Frukosten som inkluderades var kass, annars höll maten god klass och var relativt billig. En skön sak var att alla måltider sattes upp på rumsnotan, så det behövde man aldrig bry sig om.
Ytterligare en positiv sak var att då jag, Mattias, blev sjuk av matförgiftning så tog de väl hand om mig, körde mig till sjukhus mm.
Att stället drivs av en schyst, svensk, föredetta friidrottare gör inte saken sämre.
Ett ställe som utan tvekan rekommenderas om man känner att man vill koppla av några dagar!
Ett minus var att vi fick böta för att ha färgat ner några lakan under Full Moon...samtidigt så är det väl förståeligt. Även det faktum att man måste be om städning känns lite sådär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar