söndag 23 december 2012

Bye, bye Collaroy - again

Sorry, sorry. Katastrofal uppdatering på bloggen på sistone. Allt har gått i ett sedan vi anlände till Collaroy, internettillgången har varit knapp och tiden har helt enkelt inte funnits för att hålla uppe det normala bloggtempot.

Anyways - låt oss sammanfatta de senaste dagarna så kortfattat som möjligt:
Alla på hostelet skulle ut under torsdagskvällen (ja, du läste rätt - torsdagskvällen, what's up with that?) och ville att vi skulle henka. Vill Collaroy-familjen att man henkar så gör man det! Så jag och Andreas hängde med till Mona Vale. Vi hade en riktigt trevlig kväll faktiskt.
Tidigare under dagen hade den fantastiska personalen sett till att vi fick lite jobb så att vi kunde bo där gratis. Vår uppgift var att åka till den närliggande förorten Manly för att dela ut lite frinätter på vårt hostel till andra backpackers. Otroligt enkel uppgift med andra ord och vi fick dessutom möjlighet att se Manly.
Under fredagen stod svenskt julbord på IKEA på programmet. Det här hade vi sett fram emot ca en månad...maten var god, men något svenskt julbord var det då sannerligen inte. I våra familjer äter man då i alla fall inte strips till jul. Kändes lite pinsamt att folk från andra länder antagligen tror att vi faktiskt gör det.
Aja, vi fick med oss lite glögg och lussebullar och sill mm, därifrån i alla fall (glöggen testade vi ikväll och den smakade faktiskt superbt. Personalen på hostelet fick även de en flaska som tack för deras vänlighet)!
Vi åkte även in till Sydney under fredagen för att gå lite ärenden åt hostelet så att vi fick bo gratis ytterligare en natt. Därmed blev snittet ca 19 dollar natten för vår Collaroy-vistelse, och DET är billigt i Sydneytrakten kring jul.


Apropå Sydney-visiten. Världen är uppenbarligen allt bra liten. Då vi traskade längs Pitt Street (en utav de största gatorna) så råkade vi stöta på en tjej från Bollnäs. En före detta klasskamrat till Andreas om jag inte helt misstar mig.

...Under lördagskvällen blev det utgång igen, denna gång till Manly. Lite av en avskedsfest med gänget. Mycket trevligt även denna gång.

Dagen har spenderats på stranden och den har även inneburit flytt. Vi bor just nu i Adam och Dennis ytterst fina lägenhet i Dee Why, 5 km från Collaroy.

Nu blir det till att sova så att man är pigg imorgon då det är JULAFTON!


God Jul och God natt :)
/Mattias

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar