lördag 8 december 2012

Update from Melbourne

Hejhopp i galopp!
Snart är även vår Melbourne-vistelse till enda. Än så länge har vi inte utforskat staden ordentligt, men imorgon bär det av down town.

Vi måste återigen nämna "Lentils as anything" (3 Heliers Street, Melbourne), matstället där man själv väljer hur mycket man vill betala. Det är alltså ingen hake. Det är sant. Du kan betala 20 cent, du kan betala 20 dollar. Maten är riktigt god, i och för sig är det vegetarisk mat, men vem bryr sig då man kan äta buffé för 5 kronor till exempel? Man kan dessutom beställa in varm choklad eller kaffe - enligt Joel, Andreas och Jim det bästa kaffet hittills i Australien. Drycken kostar inget extra och man kan få påtår om man vill. Man får även hämta mat hur många gånger man vill. De serverar frukost till kl 11.30 (man beställer från en meny), lunch till 16.00 och middag till kl 21.00.
Naturligtvis hänger lite uteliggare och konstigt folk där, men det är främst backpackers som äter där.
Vi vill av ovanstående anledningar verkligen rekommendera det här stället till alla backpackers som någonsin sätter sin fot i Melbourne. Stället är en guldgruva. Go there!

Okej, så vad har då mer hänt än att vi ätit på världens bästa ställe?
Inte mycket. Vi gick ut igår och hade väldigt roligt.
Under dagen fann jag ett riktigt (riktigt!!) gym där jag äntligen fick röra lite på musklerna. Helt underbart. Samtidigt va Joel och Andreas down town och klippte sig. Grabbarna gick faktiskt tillbaka sedan...1,2 mil!! Så sparar man pengar!

I övrigt så känns det helt ärligt nästan svårt att skriva i bloggen nu, då vi hela tiden pratar engelska, så man i stort sett tänker på engelska, vilket gör att jag oavsiktligt börjar skriva på engelska. Lite kuriosa sådär.


Juste! En sak till. Man vet aldrig riktigt vad man träffar på för folk här. Vi har nu bott med våra rumskamrater i tre dagar utan att egentligen veta någonting alls om dem. Så idag då vi satt och pratade då vi åt middag så kom det fram att tjejen i vår rum är en brittisk skådespelerska som varit med i både brittiska filmer och serier, killen i vårt rum har varit med i brittiska tv-reklamer och är avbildad som en staty i en park i England och hans mor (som naturligtvis inte är här dock) är också en brittisk skådespelerska.
Pretty cool!


Nedan följer lite bilder från de senaste dagarna, bl.a Great Ocean Road:


Hörs,
/Mattias

Great Ocean Road

Great Ocean Road

Great Ocean Road

Great Ocean Road

Great Ocean Road(Vårt hostel i Apollo Bay)

Great Ocean Road

Great Ocean Road


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar