måndag 10 december 2012

Recension Sydney Beachouse YHA

Eftersom tanken är att denna bloggs syfte även är att fungera som en slags bibel för andra backpackers som reser runt i Australien, så tänkte vi under resans gång skriva en liten recension om varje hostel vi bor på. Efter det att vi campat klart om ca 1,5 vecka kommer vi även skriva ett inlägg där vi betygsätter de olika campsitsen vi bott på och även skriva ner lite tips för de som tänkt sig att campa under sin vistelse i landet down under.

Först ut är hostelet vi bodde på i Collaroy. Notera att vi inte slänger ut höga betyg bara ändå. En sjua ska man vara nöjd med.


Sydney Beachouse YHA
4 Collaroy Street
Collaroy Beach
Sydney
Tel. +61299811177

Vi bodde i Collaroy i nästintill fyra veckor, vilket gör att denna recension sannolikt är den mest rättvisa då vi verkligen "lärde känna" stället. Samtidigt så finns det en anledning till varför vi stannade hela fyra veckor på Sydney Beachouse YHA.


Pris
Vi betalade 28 dollar/natten, men då fick vi 10% rabatt då vi är medlemmar i YHA (kostar 30 dollar och oerhört värt om man planerar att stanna mer än en vecka eller om man planerar att bo på flera YHA's under resans gång. )


Betyg 1-10
Karaktär: 7
Säkerhet: 8
Läge: 6
Personal: 9
Atmosfär: 8,5
Renlighet: 7

Sammanlagt, genomsnittligt betyg: 7,6/10


Än så länge kan vi naturligtvis inte utnämna det här till det bästa stället på resan, men såhär långt leder Sydney Beachouse YHA med hästlängder. Personalen var helt klockren, hjälpte oss med allt vi bad om (se etiketten "recension") och lät oss även hjälpa till med enkla uppgifter på hostelet för att vi skulle kunna få fria nätter. Är man här för att jobba finns goda möjligheter till cash in hand-svartjobb också, då arbetsgivare hämtar upp arbetsvilliga på morgnarna.


Vad gäller läget så förtjänar den utifrån vissa aspekter en tia då det är omkring 50 meter till en riktigt fin strand och 40 meter till förortens lilla nattklubb. Dock är det 2,5 km mördarpromenad till affären om man inte vill ta bussen och ska man in till Sydney på kvällen måste man vänta till kl 07 på morgonen därefter för att kunna ta sig tillbaka.
I övrigt finns en del långtidsboende, konstigt folk där, men så länge som man slipper dela rum med dessa kan det snarare ses som underhållande.
Hur som helst är det ett hostel som vi varmt vill rekommendera till alla som reser runt i Sydneytrakten och vi kommer med största sannolikhet att komma tillbaka till Collaroy för att spendera vår sista vecka i Australien där, då vi vet att det blir en prisvärd vistelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar