söndag 2 december 2012

Bildbomb från Adelaide

Efter 120 mils resa genom landet (eller snarare genom en bråkdel av landet) så är vi nu framme i Adelaide. Bilen - eller Kaptenen som vi så fint kallar den - klarade av mandomsprovet genom att ta sig de 120 milen längs de raka, ensliga vägarna utan ett enda fel. Vi är stolta över vår kära Falcon.

Natten vi spenderade i Mildura blev allt annat än angenäm, då vi runt kl 01 vaknade upp av att det stormade utanför tältet. Likt natten innan var det bara att bege sig ut i regnet för att säkra tältet.
I övrigt gick allt som smort. Bilvädret följande dag kunde inte ha varit bättre - molnigt och runt 28 grader C.
Förresten! Angående bilresan så har vi ett tips för alla där ute som behöver torka t.ex sin tvätt snabbt... då vi vaknade på morgonen upptäckte vi att tältet blåst sönder på ett ställe och regnet bokstavligen dränkt mina skor. Tråkigt tyckte jag, men Andreas, som den blivande ingenjör han är, såg möjligheten och föreslog att jag skulle binda fast skorna på taket. Några timmar senare efter hastigheter runt 110 km/h var de så gott som nya! Ibland behöver ett problem inte vara ett problem.

... Här i Adelaide trivs vi i alla fall hur bra som helst. Vi bor för närvarande på ett rätt billigt (25 dollar/natten) och hyfsat hostel? Inte de renaste lokalerna man skådat, men vem bryr sig? Att få ligga och kolla på serier (vi kan streama SVT's julkalender härifrån!!) i en säng med wifi på rummet känns som en extrem lyx nu när man vant sig vid tältlivet.
Vill verkligen rekommendera alla backpackers att ta sig tid att åka hit till Adelaide. I och för sig har vi än så länge knappt sett något alls av staden, men den inger ett lugn och även lite svensk "medelstorstadskänsla" trots sina dryga en miljon invånare.
Här finns få backpackers, så vill man uppleva en typisk australiensisk stad så bör man åka hit! Dock måste man säga att juldekorationerna som sitter uppe lite här och var känns väldigt missanpassade. Man kan väl inte juldekorera utan snö, vinter, mörker och kyla!?! Fast det gäller i och för sig alla städer i landet Down Under.

Här i Adelaide kommer vi att stanna i tre dagar innan vi beger oss mot Melbourne. Igårkväll gav jag och Andreas oss i väg på en fet nattklubb. Det blir lite extra roligt då man (sannolikt) är de enda utlänningarna... Åtminstone enda svenskarna. Joel kunde tyvärr inte följa med då han kände sig hängig.

Nedan följer en bildbomb från de senaste två veckorna. Enjoy!



See you later, aligator (jag måste ju bara använda mig av den klyschiga frasen någon gång).

Trevlig första advent! /Mattias

Katoomba

Blue Mountains

Blue Mountains

Blue Mountains

Blue Mountains

Blue Mountains

Blue Mountains (Three Sisters och lillebrorsan som kan anas till höger)

Blue Mountains

Blue Mountains

Blue Mountains

Camping

Road trip

Road trip

Road trip

Camping (Pokemon på telefonen är skadligt)

Canberra (Parlamentshuset)

Canberra(parlamentshuset)

Road trip

Poolen vid vår camping i Narrandera

Elegant ingenjörskonst

Road Trip (ungefär såhär såg alla vägar ut längs ökenområdena)

Road trip

Det vi kallat hem i ett tag - Kaptenen och vårt fina tält

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar