fredag 30 november 2012

Heta dagar och roadtripande

Hejsan!

Dagarna går och vi blir mer och mer inbitna campare. Vi har nu lämnat Canberra sedan två dagar tillbaka och befinner oss för närvarande i en liten håla mitt i ingenstans som heter Mildura.

Gårdagsnatten spenderades dock i en liten stad som heter Narrandera (tror jag nämnde något om stan i förra inlägget?). Efter ca 50 mil i en bil som närmast kan liknas vid en finsk bastu en kall vinterdag kom vi fram till en riktigt idyllisk camping, som dessutom endast kostade 10 dollar per person och natt. Termometern stod på 42 grader Celsius och solen stekte som aldrig förr. I anslutning till campingen fanns två st 50-metersbassänger - grymt skönt att svalka sig lite! Planen var att stanna där ytterligare en dag och bara steka... tyvärr drog en åskstorm in under natten och på morgonen vaknade vi upp till en helmulen himmel.

Apropå åskstormen så var vi här med om en liten upplevelse. Klockan 02.00 vaknade vi av att det regnade och halvstormade. Tio sekunder senare stod vi utanför tältet i ösregnet för att försöka säkra det mot vinden och se till att det inte regnade in. Inte det bästa av uppvaknanden man haft, så att säga.



...För närvarande är vi som sagt i Mildura (där det igår för övrigt var varmaste dagen på 100 år, nämligen 48 grader C. Idag var det dock bara molnigt och ca 32 grader), men kommer imorgon fortsätta att harva längs de, bokstavligt talat, milslånga raksträckorna till Adelaide. I Adelaide kommer vi att möta upp en kille från USA som heter Jim. Han kommer att resa vidare med oss mot Melbourne sedan. Detta ser vi verkligen fram emot!



Imorgon kommer vi även att bo på HOSTEL med GRATIS Internet. Riktigt lyxliv med andra ord. Det här innebär även att ni läsare kommer kunna leva lyxliv då en bildkavalkad sannolikt är att vänta.

Orelaterad bild från vår lilla "avskedsmiddag" i Collaroy.
Från vänster: Dennis, Mattias, Devin, Andreas, Oliver, Adam.


Happ, det var allt för tillfället. God natt!

/Mattias



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar