lördag 24 november 2012

Blue Mountains och Katoomba

Hej!


Dagarna rullar på i faslig fart och vi har fullt upp hela tiden. Av denna anledning finns för närvarande ingen möjlighet att uppdatera bloggen lika frekvent som innan, men vi skall göra vårt bästa! Dessutom har vi ingen wifi-tillgång för närvarande.

Det har nu gått tre dagar sedan vi lämnade Collaroy. Folket där är mycket saknat, men backpacking handlar om att hela tiden uppleva nya äventyr och just nu upplever vi ett utav dessa. Vi är för närvarande i en liten stad som heter Katoomba och som ligger på gränsen till naturreservatet Blue Mountains. Då vi anlände var det som att vi var tillbaka i november-Sverige. Vi möttes av den hittills, utan tvekan hårdaste kylan under resan (här bör tilläggas att det egentligen inte var så outhärdligt kallt, men har man förväntat sig värme och inte har de bäst anpassade kläderna så känns det bra mycket kallare än vad det kanske är... De första dagarna låg dagstemperaturen på ca 19 grader C och sjönk sedan till ca 12-13 på natten, så det gäller att sova med kläderna på i sovsäcken!), men trots det så lyckades vi få en god natts sömn i vårt tält som vi numera bor i.

Pga vår ekonomi så kommer vi att campa den närmsta månaden.

I förrgår lekte vi turister och upplevde bergen "The Tourist Way"... Det är månne något man måste göra, men ska man vara helt ärlig så var det inte mycket att se. Vi var inte besvikna, men inte direkt euforiska heller.

Igår däremot tänkte vi bara ta en tiominuterspromenad. Denna resulterade i att vi hittade en stig till vad som kan vara den mäktigaste synen vi sett i våra 20-21-åriga liv!

Det var magnifikt, mäktigt, underbart! Blue Mountains är sannerligen ett av naturens mästerverk.

Efter denna, icke lättförglömliga, syn så fortsatte vi längs stigen och nådde fram till ett enastående vattenfall. Likt de våghalsar vi är (haha), så hoppade vi över staketet, tog av oss skorna och lyckades efter många om och men klättra upp längs bergssidan genom skogen... Och OJ vad värt! Vi duschade av oss i vattenfallet och upplevde en fenomenal utsikt på samma gång. Åtminstone för undertecknad var detta den bästa naturupplevelsen än så länge i livet!

En bildbomb kommer att komma så snart vi har stabilt internet, men än så länge får ni hålla tillgodo med endast lite text, kära läsare.

Idag skall vi steka i solen (som faktiskt äntligen kommit. Klockan är bara 8 på morgonen, men det är redan ordentligt varmt) och sedan ta oss till klippformationen "Three Sisters". Imorgon bär det av mot Canberra-trakten.

Tills vi hörs igen - må väl!

/Mattias



1 kommentar: