torsdag 8 november 2012

Asien bokat och klart!

Grabbar och elektronik. Hur backpackade man förr i tiden?!


















Som ni vet har vi bestämt oss för att avsluta vår trip med Thailand och Hong Kong. Efter mycket planerande och strul hit och dit så är nu till slut hela vår Asienvisit inbokad och klar. Tja, förutom att vi ännu ej fått något bekräftelsemail på betalningen av flyget. Det känns kanske lite nojjigt, men, äh, det är troligen sådant som löser sig.

Vår Asienavstickare (om man nu kan kalla 1,5 månad avstickare) kommer att se ut på följande sätt:
6 - 14 februari
Hong Kong

14 - 17 februari
Bangkok

17 - 23 februari
Koh Samui

23 februari - 1 mars
Koh Phangang

1 - 5 mars
Karon Beach, Phuket

5-11 mars
Koh Phi Phi Don

11-13 mars
Karon Beach, Phuket

13-14 mars
Bangkok

14-18 mars
Hong Kong

18 mars - nästa resa
SVERIGE

Färdmedelen mellan de olika destinationerna i Thailand kommer att bli tåg, buss och färja. Personligen ser jag verkligen fram emot tågresorna. Det kommer säkerligen att bli en upplevelse. Bl.a är det en 8 timmar lång tågresa från Bangkok till staden där färjan till Koh Samui utgår ifrån.
På Koh Phangang och på Koh Phi Phi Don kommer vi att bo på hotell, så det kommer säkerligen att kännas som en lyx utöver det vanliga efter att ha bott på hostels i 4-5 månader.
Angående Koh Samui så vet vi inte riktigt hur det uttalas, så vi ha valt att köra på Kossa Mu, alternativt Kossan Mu.


I övrigt så har dagen främst spenderats på "arbetsintervju". Vi måste av givna skäl finansiera våra förehavanden här.
Mötet gick i stort sätt ut på att fylla i olika blanketter så att vi skulle få jobba där.
Vi fick även se på en film om säkerhet på arbetsplatsen. Det var svårt att veta om man skulle skratta eller gråta. Slå sig i pannan av uppgivenhet hade nog varit det bästa. Filmen var uppskattningsvis från någonstans mellan 1991 och 1994. Bästa beskrivningen bör nog vara "underhållande sömnpiller". Hur som helst vet vi i alla fall nu i vilken vinkel fötterna skall vara i förhållande till varandra då man lyfter en kartong. Vi känner oss privilegierade att få besitta denna kunskap. Den kommer ta oss långt i livet - tro mig!
Annars så ingav firman ett gott intryck och killen vi träffade där ringer oss då han har någon klient som behöver arbetare. Främst kommer det att bli olika slags lager- och kroppsarbete.
Vi hoppas nu innerligt att vi skall få ca två veckors ihållande arbete.

That's all for now folks.
Please come again!

/Mr B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar