lördag 3 november 2012

Jobb och planerande

G'day.
I förrgår hörde vi med hostelet om de hade nå mer jobb att erbjuda oss - och det hade de! Så igår kl 09.30 stod vi redo att städa ur kylrummet här på hostelet. Ett rätt enkelt, men även smutsigt jobb. Kylrummet är uppbyggt så att det ät flera olika "burar"som man kan låsa in sin mat i. Vår uppgift var att först packa ur alla gästers matvaror, bära ut en hylla åt gången (á 8 burar) för att sedan ta dem till parkeringen utanför och högtryckstvätta bort allt smuts. Det absolut bästa med kneget var att vi fick klippa upp alla gästers hänglås. Dock behöll vi naturligtvis vårt egna, så för närvarande är det endast vi och personalen som här sin mat inlåst. Känns mycket bra. Dels ur ett kaxigt perspektiv och dels ur ett säkerhetsmässigt. Finns bra med kleptomaner här.

... Att döma av allt mögel på burarna så var det minst ett år sedan arbetet senast genomfördes. Har en känsla av att renlighetsstandarden i kylrummet inte skulle godkännas i Sverige. Samtidigt så är det här hostelet sannolikhet ett utav de renare vi kommer att stöta på under resans gång.
Ju längre det lider så kommer vi att uppdatera bloggen med lite "recensioner" av olika hostels vi bor på under vår resa. Dessa inlägg är främst riktade till de läsare som planerar att göra en liknande trip. Vi har dagligen kring 50 läsare som hittar oss vis Work and Travels hemsida, så för dessa kan sådan information vara relevant.

...nu har vi inte heller ett eget rum längre. Igår anlände fyra fransmän som nu bor i vårt rum. De verkar riktigt trevliga, så det ska nog inte vara några problem :)

Juste, nu när jag ändå bara sprutar ut information i ett tråkigt, uppstaplat format om vad som händer här så kan det ju vara värt att nämna att vi nu bokat boende för Julafton!
Julafton kommer att spenderas i en liten stad mellan Melbourne och Sydney som heter Narooma. Staden ha ca 5000 invånare och är, att döma av Google-bilderna, en Australiensisk idyll. Dagarna innan jul kommer vi att spendera i Melbourne där vi planerar att äta svenskt julbord på IKEA och köpa med oss julföda så som julmust, glögg, pepparkakor mm. Tack Ingvar Kamprad för att du möjliggör en svensk jul på andra sidan jordklotet. Vi skall skänka dig en extra tanke i december.

Solong, balkong (rimmade ju nästan i alla fall).

/Mattias

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar