onsdag 7 november 2012

Bilspanande, ombokningar och massa mer...

Det är mycket som måste planeras. Hela tiden. Aldrig blir vi klara känns det som. Men igår tog vi ett stort steg i rätt riktning i alla fall.
Runt tiotiden tog vi bussen in till Sydney för att kolla på bil, besöka Work and Travel och för att omboka vårt plan till Hong Kong.

Efter att ha råkat stjäla personalens kaffe (Joel och Andreas trodde det var ämnat för kunderna...påstår de i alla fall) så begav vi oss till Kings Cross för att titta på bil hos ett företag som säljer begagnade bilar. Förövrigt känns det rätt töntigt att i princip alla gatunamn och platser heter lika som i London. Visst, ett gammalt brittiskt imperium... men c'mon...
Vi hittade hur som helst vad som verkade vara en ypperlig bil, men källkritiska som vi är ansåg vi att försäljaren var lite väl "säljig". Vi gick därför därifrån efter en provtur.
Alldeles bredvid hittade vi en affär som var mycket mer förtroendeingivande. Vi kommer att bege oss tillbaka dit i dagarna.

...så var det det här med ombokning av vår flygbiljett till Hong Kong. Lätt som en plätt tyckte vi. Det tyckte inte verkligheten. Verkligheten tyckte istället att det skulle krävas ca 45 minuters samtal (på vad jag själv anser var god engelska), en mobil med slut på pengar och tre "invalid credit cards". Uppenbarligen kunde man inte betala med utländska kort. Befängt är ordet!
I morse ringde de dock upp oss så vi kunde betala via min bank, så nu hoppas vi allt skall lösa sig.

Tyvärr slutade inte problemen här. Nu under eftermiddagen så skulle vi vara ännu mer produktiva, så vi tänkte boka flyget till Thailand. Men nejdå. Först strejkade flygresor.se. De visade att ett schyst flyg var tillgängligt, men då vi skulle boka visade det sig att det var fullt.
Sen kom Joel på att vi planerat att vara i Thailand över 30 dagar. Och det är olagligt utan visum. Ojoj, vilken misär, haha.
Aja, 6 februari sticker vi till Hong Kong i alla fall. Återkommer om när vi ska dra till Thai.

...juste! Nu blir det ett lite väl långt inlägg. Ber om ursäkt för det. Men jag måste ju bara berätta att vi agerat riktiga handy men idag. Vi lagade en "garageportsskena" med hjälp av en gasolbrännare och slägghammare. Det kändes manligt och bra.
Imorgon står arbetsintroduktion på ett lager på schemat. Ca heltidsarbete. Återkommer om det.


Ha det bra där hemma i Svea Rike.

Fortsättning följer...
Det är de här brillorna som gäller här Down Under

Joel bankar för gatta livet








































/MB

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar