söndag 18 november 2012

Stolta bilägare!

Igår satt vi oss på bussen och begav oss in till Sydney för att spana efter bilar. Eftersom vi varit på bilspan innan visste vi nu vad som väntade oss och vart vi skulle gå.

Hur som helst gick vi till en firma som heter Travel Wheels och ligger i Kings Cross.

Efter mycket diskussioner hit och dit så bestämde vi oss till slut för att slå till på en Ford Falcon Station Wagon -97. Priset var aningen dyrare än vi tänkt oss, men det är som det är. I priset inkluderas registrering till april 2013, Pinkslip (Australiens svar på Sveriges besiktning), genomgång av bilen med bl.a byte av olefilter, reparation av eventuella fel mm, ett års garanti, road assistance, 50 % tillbakaköpsgaranti, mm. Försäkring köper vi till separat på onsdag då vi hämtar bilen. Bilen skall nämligen besiktigas och ses över innan den är vår.



Bilder kommer på onsdag.



Annars så börjar det närma sig slutet av vår vistelse här i Collaroy. På onsdag, direkt efter att vi hämtat bilen bär det av till Blue Mountains där vi planerar att campa med utrustningen som ingick i bilköpet. Detta ser vi fram emot något enormt. Att få se den australiensiska naturen är något vi tror och hoppas kommer bli givande.

Däremot blir det tråkigt att lämna allt skönt folk här. Bor man på ett ställe i tre veckor hinner man träffa mycket skönt folk. En utav resans höjdpunkter än så länge har varit alla kvällar på hostelet där vi suttit och pratat om allt och inget med en massa olika personligheter. Man märker redan skillnad i det engelska språket för oss alla tre.

Nu blir det Burger Sunday!

Hujj.

/Mattias



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar