måndag 31 december 2012

Ahh, underbara Surfers Paradise!

Om ni någon gång ska till Australien, se till att åka till Surfers Paradise - där småstadsliv möter Miami. Vi har nu varit här i tre dagar, men kan redan utnämna staden till den bästa vi besökt hittills. Gatorna är fyllda med ungdomar i vår ålder som lever för strandlivet och på stranden reser sig skyskraporna ståtligt.
Vi bor för nuvarande på ett riktigt schyst hostel där vi bor i ett eget 5-bäddsrum med dusch, toalett och balkong. Hotellkänslan är överhängande!
Stranden har vi ungefär 300 meter till och denna sträcker sig, att döma av ögonmåttet, milslångt. En fantastiskt trevlig strandpromenad löper längs med stranden dessutom... som sagt - råkar du någon gång i livet befinna dig i Asutralien, så åk hit.
Är man sugen på ett schyst nattliv finner man här troligen landets bästa. Just idag för nyårsafton vallfärdar ytterligare 30 000 pers till den lilla staden för att fira nyår... DET kommer att bli intressant!

Men mitt i bland all denna glädje finns tyvärr även missär. När vi var ungefär 8 mil söder om Surfers så började vår kära bil Kaptenen att låta som en trimmad Harley Davidson på exstacy. Vi misstänker att det är ljuddämparen och avgasröret som glidit isär.
Såhär i nyårstider är det lite svårt att få tag på en bilmekaniker, så vi får boka in en ytterligare natt här i Surfers och sedan hoppas på att finna en mekaniker på onsdag.


Det var väl allt för nu. Nu väntar frukost och sedan planering inför kvällens bravader.


GOTT NYTT ÅR, KÄRA LÄSARE!! :)


/Mattias

2 kommentarer: