fredag 28 december 2012

Två nya medresenärer och en anekdot

Hejsan!


Så var då dagen kommen som Joel längtat så länge efter. Efter att under onsdagen, tillika annandag jul, ha lämnat Adam, Dennis och Michella (glömt bort att nämna tidigare att det även bodde en nederlänsk tjej i lägenheten) i deras fina lägenhet så satte vi kurs mot flygplatsen för att hämta upp Joels flickvän Jennifer och hennes vän Lina. Dessa två skall resa längs östkusten tillsammans med oss och kommer att lämna landet 2 februari; 4 dagar innan vi lämnar det med andra ord. Vi kommer dock att resa runt utan dem i Thailand.

Det var ingen idé att förspilla tid, så vi begav oss omedelbart 55 mil norrut till Coffs Harbour. En stad som i ärlighetens namn skulle visa sig vara otroligt trist.

En lite småintressant sak hände dock. Gissa vad? Jo, en interaktion med en individ från det australienska djurriket såklart.

När vi vadade ut i vattnet för att bodysurfa lite, vilket vi för övrigt ägnat rätt mycket tid åt på sistone. Det är faktiskt riktigt roligt, man inväntar en våg, tar några crawltag och glider sedan uppepå vågen ca 20 meter. När man väl lyckas fånga en fin våg är det en riktigt skön känsla!

Aja, individen från djurriket var det jah... När vi vadade ut i vattnet och var redo att ta första vågen slog någonting till mig rätt hårt på armen. Jag trodde först att det var Joel som ramlat pga vågens kraft, men såg sedan en sprattlande tingest på omkring 80 cm. Första tanken var haj, då de gillar att glida i vågorna, så vi bokstavligen sprang för våra liv tillbaka till land. Nyfikna som vi är så vågade vi oss efter ett tag ut i vattnet igen för att ta reda på vad det var för slags fisk. Efter ett tag upptäckte vi fisken i vattnet igen. Att döma av ryggfenan var det ingen haj, men en stor fucking fisk var det i alla fall. Vilket art kommer vi dock aldrig att få reda på.

Ytterligare en anekdot på ämnet är att vår tyske vän och en annan i förra veckan såg en revhaj glida i vågorna där vi just badat. Revhajar är i och för sig inte jättefarliga då de är så små, men vi undviker helst att stöta på dem...

Jahapp. Det var det. Just nu sitter jag och känner mig som en riktigt inbiten bloggare då jag sitter och skriver i bilen. Vi är påväg till Surfers Paradise där vi kommer att fira nyår, efter det bär det av upp mot Airlie Beach. Vi gjorde igår en preliminärplanering av vår östkustresa, det blir tight men jag tror vi kommer hinna besöka allt vi vill.

Mer om östkustplaneringen senare.

Trevliga mellandagar,

/Mattias

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar