måndag 24 december 2012

God Jul! :)

Ovan är vad som fick bli vårt officiella julkort för i år. Fler bilder från vårt julfirande kommer i dagarna. Från vänster: Rob Hendley (England), Dennis Lund, Mattias Bäckman, Joel Groth, Oliver Bernhard (Tyskland), Andreas Andersson, ståendes på knä: Adam Pettersson

Så har vi då fått uppleva en julafton i Australien. Julkänslan var obefintlig då vi imorse vaknade upp. Egentligen infann den sig väl inte heller under hela dagen; att fira jul i ca 28 graders värme är aningen ovant.
Hur som helst så var vi inställda på att göra det bästa av situationen och med facit i hand tycker jag att vi lyckades riktigt bra.

Efter att först ha lotsat ut Adam och Dennis ur lägenheten för att dekorera lägenheten i julens tecken i takt till svenska julklassiker så begav vi oss till stranden för att ta det (enligt australiensisk mått mätt) obligatoriska juldoppet. Därefter stod det vi sett fram emot mest under dagen - julmiddagen - på dagordningen. Fast beslutna att återskapa det svenska julbordet i så stor utsträckning som möjligt så gjorde vi vårt bästa i matvaruaffären och lyckades senare under dagen att få ihop till ett julbord bestående av sill, Janssons frestelse, revbensspjäll, kex, kokt potatis, ägg med majonäs, handrullade köttbullar och prinskorv. Till efterrätt blev det glögg och Ris á la Malta.

Efter att ha avslutat dagen med julklappsutdelning och lite svenska julklassiker så som Kalle Anka och Svensson Svensson så kunde vi konstatera att trots den uteblivna julkänslan så hade vi lyckats komponera ihop en riktigt trevlig och bra jul!


GOD JUL!

/Mattias





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar